0.00 0
Rezervacija izleta

Nema rezervacije

Kako se obući za zimske aktivnosti.

20240203 143543

Zima je stigla, ali to ne znači da morate odustati od vanjskog treninga. Naprotiv, s pravilnom odjećom i pripremom možete uživati u aktivnostima na otvorenom čak i tijekom hladnih mjeseci. Evo nekoliko savjeta kako se pravilno odjenuti za trening po hladnom vremenu:

  1. Slojevito odijevanje: Umjesto da nosite samo jedan debeli sloj odjeće, radije se odlučite za slojevito odijevanje. Počnite s laganim slojem koji će upijati znoj i omogućiti koži da diše, poput Dri-Fit majice. Zatim dodajte sloj koji će zadržati toplinu, poput toplih tajica ili hlača od flisa. Na vrhu nosite vjetronepropusnu jaknu koja će vas zaštititi od vjetra i hladnoće.
  2. Pokrijte glavu i ruke: Gubitak tjelesne topline često se događa kroz glavu i ruke, stoga je važno dobro ih zaštititi. Nosite kapu ili buff kako biste zadržali toplinu glave, a rukavice ili rukavice za trčanje kako biste sačuvali toplinu ruku.
  3. Izbjegavajte pamučnu odjeću: Pamučna odjeća zadržava vlagu, što može dovesti do brzog hlađenja tijela. Umjesto toga, odaberite sintetičke materijale poput Dri-Fit ili flisa koji će brzo sušiti i održavati vas suhim i toplim.
  4. Prilagodite se uvjetima: Razmislite o vremenskim uvjetima prije nego što krenete na trening. Ako je iznimno hladno, dodajte još jedan sloj odjeće ili nosite termo-odjeću koja će vam dodatno zagrijati tijelo.
  5. Ne zaboravite se zagrijati: Prije nego što krenete s treningom, obavezno se dobro zagrijte. Lagano trčanje na mjestu ili dinamičko istezanje pomoći će vam da pripremite mišiće za aktivnost i spriječite ozljede.
  6. Presvucite se odmah nakon treninga: Nakon završetka treninga, odmah se presvucite u toplu i suhu odjeću kako biste spriječili hipotermiju i prehladu.
20240127 115724

S pravilnom odjećom i pripremom, možete uživati ​​u vanjskom treningu i tijekom zimskih mjeseci. Ne dopustite hladnoći da vas zaustavi – obucite se pametno i uživajte u svježem zraku i aktivnostima na otvorenom!

vidi još